Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Halilagić o eventualnoj smjeni Vlade TK: Ukoliko imaju 18 ruku ne vidim razloga da čekaju

Preuzmite sliku

Aktuelna je i priča o formiranju nove većine u Tuzlanskom kantonu. Prema informacijama kojima raspolaže Federalna televizija, većinu predvođenu SDP-om bi trebali činiti još PDA, NiP, SD, Naša stranka i nekolicina nezavisnih zastupnika kojima nije nepoznanica mijenjati stranačke dresove. Na taj način bi SDA i DF definitivno bili u opoziciji.

Ukoliko se ove informacije ispostave tačnima, mandatar za sastav nove Vlade mogao bi biti Elvis Baraković, koji je ranije obavljao funkciju ministra obrazovanja i nauke u Vladi Kadrije Hodžića.

Trenutnu većinu u Vladi TK-a čine SDA sa 13, DF sa četiri, dva nezavisna zastupnika koja su napustila Stranku za BiH te Senad Alić, koji više nije član PDA.

U SDP-u su nam rekli da je još rano o ovome govoriti, ali kada je u pitanju aktuelna vladajuća garnitura, pred našu kameru je jedino stao aktuelni premijer Irfan Halilagić iz SDA, čija Vlada bi, ukoliko dođe do ovog scenarija, ostala bez podrške.

“Ukoliko imaju 18 ruku ne vidim razloga da čekaju. Aktuelna skupštinska većina u Tuzlanskom kantonu je stabilna to smo pokazali na sjednici koja je održana prije nekoliko dana” – kazao je Halilagić za FTV.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,