Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gužve na GP Brgat: Neophodni strpljenje, voda i lepeza (VIDEO)

Preuzmite sliku

U jeku ljetne turističke sezone, pojačana je frekvencija vozila na svim putnim pravcima, posebno prema moru. Višesatna zadržavanja na graničnom prelazu Brgat, očekuju sve one koji planiraju da odmor provedu u Dubrovniku. Nadležni zato preporučuju korištenje alternativnih prelaza.

Strpljenje, voda i lepeza – svima koji planiraju da uđu u Hrvatsku preko Graničnog prelaza Brgat ovo će biti neophodno. I nakon rekonstrukcije i proširenja ovog uskog “grla” gužve, kilometarske kolone i višesatna čekanja su neizbježni prilikom ulaska u Evropsku uniju. I dok čekaju, svim putnicima kao utjeha ostaje pogled na more.

Tradicionalno najveća zadržavanja su tokom vikenda, kada brojni stanovnici istočne Hercegovine, zbog blizine, idu u jednodnevnu posjetu moru, uz sve one koji su posao našli upravo u susjednom Dubrovniku. Iz Granične policije poručuju svima koji planiraju ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru da koriste alternativne granične prelaze.

– Ono što je dobro jeste da imaju dva prelaza koji mogu biti alternativa prilikom prelaska granice. To su Međunarodni granični prijelaz Orahov kao i Međunarodni granični prelaz Čepikuće – rekla je Sanela Dujković, portparolka Granične pоlicije BiH

Preporuka vozačima teretnih vozila jeste da koriste granični prelaz “Klobuk”, umjesto “Deleuše”. Da bi bila izbjegnuta dodatna zadržavanja, a u najgorem slučaju povratak sa granice, svima koji planiraju put jadranske obale savjetuje se i da provjere rok važenja dokumenata. (BHRT)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje