Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gordan Tadić održala sastanak koordinacionog tima Tužilaštva BiH za postupanje tokom pandemije

Preuzmite sliku

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić održala je sastanak Koordinacionog tima Tužilaštva BiH za postupanje vezano za problematiku prevencije i suzbijanja širenja korona virusa-Covid 19.

Na sastanku je istaknuto da su do sada poduzete mjere i aktivnosti, kako bi se osigurao rad i održala funkcionalnost institucije, a također održala epidemiološka zaštita uposlenika, kao i osoba koje dolaze u dodir sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine. S obzirom da iz dostavljenog akta VSTV BiH, slijedi da je epidemiološka situacija u svim djelovima BiH, naročito u Kantonu Sarajevo, izuzetno pogoršana, ukazana je potreba usklađivanja rada sudova i tužičlaštva koja imaju sjedište u Kantonu Sarajevo.

Zaključak sastanka je da se u narednom periodu, sukladno s rasporedom ročišta i aktivnosti Suda BiH, organizira raspored zadataka i aktivnosti, za rad na žurnim i neodgodivim predmetima, s ciljem održanja radnih procesa, te smanji frekvencija uposlenika u radnim prostorijama, sukladno s preporukama za borbu protiv pandemije Covid 19.

U Tužilaštvu BiH od početka pandemije, održano je 10 sastanaka Koordinacionog tima, kako bi se osiguralo ostvarivanje radnih procesa i realiziranje što boljih rezultata rada, a istodobno pružila potrebna epidemiološka zaštita za uposlenike i sve osobe koje dolaze u kontakt s Tužiteljstvom BiH.

Koordinacioni tim pratit će dalji razvoj situacije u svezi sa pandemijom Covid 19,  saopćeno je iz Tužilaštva BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,