Nedjelja, 25. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Gačić ubijen u vrijeme dženaze ubijeng pripadnika FUP-a Mahira Begića

Vanredna pres-konferencija povodom uspješno okončane akcije i potrage za Edinom Gačićem održana je danas  u Sali MUP-a Kantona Sarajevo.

Na pres-konferenciji prisutnim novinarima obratili su se komesar Uprave policije Mevludin Halilović i zamjenik direktora Federalne Uprave policije Ensar Korman, kao i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i Ministar unutrašnjih poslova kantona Sarajevo Admir Katica.

Do lokacije na kojoj se krio Edin Gačić došlo se nakon informacija kojima su raspolagale Sigurnosno-obavještajne službe u BiH.

“Pripremili smo zatvoreni plan da ne bi došlo do curenja informacije. Jutros je obznanjena informacija. Stezali smo obruč, priključili su se pripadnici MUP-a SBK. Osigurali smo čitav prostor tako da nije bilo mogućnosti da se izvuče iz situacije”, kazao je Mevludin Halilović.

U razmjeni vatre Gačić je ubijen, a jedan policajac je zadobio povrede koje su, kako je naveo komesar, lakše prirode.

Komesar Uprave policije Mevludin Halilović dodaje kako je uviđaj u toku i da će više detalja biti poznato nakon toga.

“Mogu se samo zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos u ovoj akciji. Gačić je lociran na brdovitom dijelu između Lepenice i Suhodola. U vrijeme kada je otkirven bio je na otvorenom području. Nakon što se Gačić odbio predati došlo je do razmjene vatre” – kazao je Halilović.

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara je kazao kako je u isto vrijeme dok se obavljala dženaza ubijenom pripadniku FUP-a Mahiru Begiću pronađen i ubijen višestruki ubica Edin Gačić.

“U isto vrijeme kada je bila dženaza ubijenom kolegi Mahiru Begiću i kada su njegov tabut spuštali u zemlju lociran je i likvidiran Edin Gačić” – rekao je Čampara.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,