Nedjelja, 1. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Efendiji Veliću zasmetao bilbord s porukom ‘Ne želim da moja beba ide na ražanj’: Nije ovo slučajnost pred predstojeći Kurban-bajram!

Preuzmite sliku

Po učenje naše vjere te nam je životinje Uzvišeni Bog potčinio i učinio našom hranom i obrednim životinjama. Meso je vezano za našu vjeru, preko kurbana, kao što je hljeb za neke druge religije. Zato, molit ćemo, iskažite poštovanje prema osjećajima muslimana, zaključio je Velić u objavi.

Imam sarajevske džamije Ferhadija, Muhamed ef. Velić jučer je na svom Facebook profilu komentarisao poruke sa jednog bilborda u glavnom gradu BiH.

Naime, širom BiH građani su proteklih dana primjetili bilborde na kojima se nalazi naslikano mlado janje i ovca uz poruku “Ne želim da moja beba ide na ražanj”, a kao “autor” poruke navodi se “anonimna majka ovca” dok se u potpisu autora kampanje navodi Udruženje vegana i veganki Bosne i Hercegovine.

Ovaj bilbord zasmetao je imamu sarajevske Ferhadije, te je on uvjeren da se ovakve stvari ne serviraju slučajno pred predstojeći Kurban-bajram.

– Sasvim “slučajno” pred Kurban bajram nam se plasiraju ovakve poruke s bilborda! Ovo je latentni napad na osjećaje muslimana, koji bi sada trebali da osjećaju stid zbog toga što će žrtvovati svoje kurbane (“anonimne majke ovce”), a što zapravo izvršavaju propis svoje vjere, rekao je ef. Velić.

Efendija Velić traži iskazivanje poštovanja prema muslimanima.

– Po učenje naše vjere te nam je životinje Uzvišeni Bog potčinio i učinio našom hranom i obrednim životinjama. Meso je vezano za našu vjeru, preko kurbana, kao što je hljeb za neke druge religije. Zato, molit ćemo, iskažite poštovanje prema osjećajima muslimana, zaključio je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje