Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Džaferović primio akreditivno pismo ambasadora Mongolije za BiH

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Mongolije za BiH sa sjedištem u Beču Tsengega Mijiddorja

Na početku ceremonije predaje akreditiva ambasador Mijiddorj je prenio pozdrave predsjednika Mongolije Khurelsukhа Ukhnaagiina građanima i vlastima Bosne i Hercegovine.

Ambasador je kazao da će Mongolija i Bosna i Hercegovina sljedeće godine obilježiti 30. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa i izrazio je uvjerenje da će ova godišnjica biti važna prilika za unapređenje bilateralnih odnosa. Tokom susreta je rečeno da je potrebno ojačati diplomatsku i ekonomsku saradnju i ugovorno regulisati i ojačati međusobne odnose.

  • Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je kazao da je Bosna i Hercegovina zainteresоvana ojačati saradnju sa Mongolijom, posebno imajući u vidu da je Mongolija velika zemlja koja je na strateški dobrom mjestu i izrazio nadu da će se buduća saradnja unaprijediti na obostrano zadovoljstvo.

    Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je poželio uspješnu diplomatsku misiju novoimenovanom ambasadoru Mongolije i u svoje ime, te u ime Predsjedništva BiH, pozdravio predsjednika Mongolije Khurelsukha Ukhnaagiina.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje