Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Duge kolone vozila večeras posebno na putu Mostar-Sarajevo

Preuzmite sliku

Pojačana je frekvencija vozila na svim važnijim putnim pravcima u Bosni i Hercegovini, a duge kolone vozila u večernjim satima posebno se očekuju na magistralnom putu Mostar-Sarajevo, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vozačima je upućen apel da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i tokom dužih putovanja prave češće pauze.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Deleuša, Neum I i II, kolone vozila su u oba smjera. Na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, kolone su na graničnim prelazima: Ivanica, Klobuk, Hum i Bijača. Na izlazu iz Bosne i Hercegovine duge kolone vozila su na graničnim prijelazima: Kamensko, Izačić, Velika Kladuša, Bosanski Brod, Orašje i Gradina.

Na autoputu A-1, zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,