Nedjelja, 7. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Drama na Štrbačkom buku: Bišćanin iz Une spašavao holivudske kaskadere

Preuzmite sliku

Fotografije je objavio Bišćanin Goran Gogo Piralić, koji je na taj način želio istaknuti hrabrost i umijeće Kurtagića koji je dvojicu holivudskih kaskadera spašavao iz hladne Une.

Naime, na setu filma “Wild River 2” koji je sniman na Štrbačkom Buku odvijala se prava drama. Dvojica kaskadera našli su se u problemima dok su plivala Unom, a upomoć im je priskočio hrabri Adnan Kurtagić.

  • U javnosti su se pojavile fotografije na kojima se vidi dramatično spašavanje kaskadera iz brze Une.

    “Ovaj lik u vodi je grom Adnan Rapid Kurtagić koji na ovim slikama spašava svjetske kaskadere koji iza sebe imaju toliko iskustva u tim ekstremnim situacijama i scenama, ali ovđe je obrnuto gđe ih Rapko lakoćom drži kao bebe u ruci i pliva s njima prema obali” – napisao je Piralić uz objavljene fotografije autora Vahida Ponjevića koji se već 15 godina profesionalno bavi fotografijom u studiju VP Photo Cazin.

    “Ti naši momci, zaštitari na vodi, njih su vadili neposredno nakon snimanja određene scene, ali opasnost od vodenog buka je bila prava, vidjelo se to uživo, na njihovim licima. Ja sam tim momcima poslao par slika i oni su to objavili – kazao je autor fotografija za list Oslobođenje.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje