Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dr. Tanović o razlozima odlaska ljekara iz KCUS

Preuzmite sliku

Doktor Hasan Tanović jedan je od ljekara koji napušta KCUS i nastavlja svoju karijeru u Općoj bolnici “Abdulah Nakaš”. Na N1 u emisiji Dan uživo je govorio o odlascima ljekara sa KCUS-a, te glavnim razlozima ovakvog trenda.

“Nekoliko puta smo pokušali objasniti zašto napuštamo KCUS. Imate jednu situaciju koja je dovedena do apsurda. Kolegama koji gore rade je atmosfera za rad značajno narušena. Izgubilo se povjerenje onih s kojima radimo. Jedan od osnovnih zadataka menadžmenta je da pravi radnu atmosferu i atmosferu kolegijalnosti, a mi smo dobili pritisak i atmosferu straha. Pritiske su vršili sa različitih strana, bili su to epolitički i ekonomski pritisci. Pritisci zbog raznih poslova koje kolege imaju s KCUS-om”, kazao je doktor Hasan Tanović za N1.

Na pitanje kakvi se konkretno pritisci vrše na uposlenike, Tanović je kazao:

“Ako vama menadžment KCUS-a izađe na press konferenciju i zaprijete tužbom, kako drukčije da to shvatite nego kao pritisak? Na kraju krajeva, nakon 2-3 dana putem medija vidite da je prijava podnesena. Kako onda drukčije da se ponašate?”.

Tanović je kazao da je atmosfera zatrovana i da su narušeni međuljudski odnosi.

“Namjerno ili nenamjerno je dovedeno da se zatruje atmsofera i međuljudski odnosi na KCUS-u. Mi nismo razgovarali ni sa kim iz menadžmenta, nego smo se javili na oglas koji je bio otvoren u Općoj bolnici. Na taj oglas smo se prijavili nas trojica i dobili pozitivan odgovor”.

Često se spominjalo oskudijevanje sa materijalima za rad na KCUS-u, na šta je Tanović poručio:

“Sa tenderima i javnim nabavkama je uvijek bio problem, ali se znalo kako ih prebroditi. Te su se stvari ubrzanim nabavkama riješile, a vi sad ako dođete u moju ambulantu i imate povrijeđeno koljeno i ligament i kažem vam da imate problem sa meniskusom i treba vas operisati. Za tu operaciju je sasvim logično da imamo nalaz magnetne rezonance prema kojem ćemo se orijentisati. Vi za taj nalaz na KCUS-u imate samo jedan aparat”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,