Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Donacije hrane zvanično oslobođene plaćanja PDV-a u BiH

Preuzmite sliku

Donacije hrane su zvanično oslobođene plaćanja PDV-a jer jer Pravilnik o primjeni Zakona o PDV-u dopunjen čime je počelo sprovođenje usvojenog zakona.

Na ovaj način će hrana lakše doći do najugroženije kategorije stanovništva kojoj je najpotrebnija.

Saša Magazinović, poslanik u Predstavničkom domu PSBiH i jedan od predlagača ovog zakona, istakao je da je nakon jednoglasnog usvajanja zakona u ponedeljak usvojen i Pravilnik koji precizira primjenu zakona.

“Uspješan put koji danas završava je imao mnogo malih, vrlo važnih koraka. Pred kraj puta jednoglasno je usvojen zakon kojim se od PDV-a oslobađaju donacije hrane, a evo sada je usvojen i Pravilnik koji precizira primjenu zakona. Time, kada je donošenje zakona u pitanju, završavamo ovu uspješnu priču koja će, osim svojih pozitivnih efekata, ostati kao svjedočanstvo da i u našoj zemlji ipak dosta toga dobrog može biti urađeno. Upornošću i odgovarajućim pristupom. Ova priča danas završava, a počinje nova. Počinje implementacija koja će olakšati život ljudima u potrebi”, napisao je na društevnim mrežama Magazinović.

Kako je rekao pratit će i uz zahvalu podržavati one koji doniraju i oni koji na terenu pomažu ljudima.

“Još jednom hvala Fondacija Mozaik na inicijativi i svima koji su na bilo koji način dali i koji će davati doprinos da se hrana ne baca nego donira onima koji su u stanju potrebe”, napisao je Magazinović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,