Ponedjeljak, 6. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dodik oštro kritikovao Jelenu Trivić: Profesor fakulteta da kaže da su na Londonskoj berzi sumnjive pare

Preuzmite sliku

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su vlasti u prethodnih nekoliko dana obezbijedile više od milijardu KM za Republiku Srpsku, zbog čega je veoma zadovoljan i relaksiran.

Dodik je objasnio da je emisijom obveznica na Londonskoj berzi obezbijeđeno 300 miliona eura, što će relaksirati finansije Srpske u vrijeme pandemije, kada nema države koja ne potražuje novac na slobodnom tržištu da bi sanirala proistekle probleme.

– Kroz saradnju sa Srbijom juče je dogovoreno 100 miliona eura za put Rača-Bijeljina, 78 miliona KM za aerodrom u Trebinju, dok u izgradnju sistema `Buk Bijela` ulazimo sa investicijom od 350 do 400 miliona KM – rekao je Dodik večeras za RTRS.

Dodik je poručio da će, ako treba, kleknuti pred svakoga da bi Srpskoj obezbijedio i najmanju dobit, te upitao što su oni koji sad opozicija i koji kritikuje sve što je urađeno ostavili iza sebe dok su bili na vlasti.

– Ima li ijedan objekat koji je napravljen u ovom gradu u vrijeme Mladena Ivanića i njegove vlasti. Nema nijedne zgrade, nijednog puta, ničega. Mi smo riješili istočni i zapadni tranzit, krenuli sa kružnim tokovima koji su rastertili sobraćaj u gradu, da bi sada novi gradonačelnik rekao kako ne trebaju kružni tokovi – napomenuo je Dodik.

On je dodao  da će uvijek biti tih koji će nešto kritikovati i da je ogroman uspjeh Srpske da dođe do toga da emituje obveznice na Londonskoj berzi, gdje to pretežno čine države, multinacionalne kompanije ili neki drugi subjektiviteti već dokazani u tome.

– Izašli smo na Londonsku berzu i obezbijedili 300 miliona eura. A onda imate profesore ekonomije, /Jelenu/ Trivić, koja kaže da su to sumnjive pare. Profesor fakulteta da kaže da su na Londonskoj berzi sumnjive pare. Kad ste čuli polemiku o tome u Srbiji ili Hrvatskoj koje isto tako idu na berzu. Nikada – rekao je Dodik.

Dodik je poručio da će nastaviti da se bori za Republiku, te da je ponosan na ono što je zajedno sa premijerom Radovanom Viškovićem, predsjednicom Željkom Cvijanović i ministrom finansija Zorom Vidovićem uradio.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,