Subota, 31. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dječak Adnan Ališan uspješno operisan u Tuskoj

Preuzmite sliku

Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji “Pomozi.ba” i akciji prikupljanja novca za pomoć dječak Adnan Ališan uspješno je podvrgnut operativnom zahvatu u Tuskoj.

Dječak Adnan Ališan rođen je gluhonijem, a za ugradnju kohlearnih implantata koji bi mu omogućili da čuje i govori bilo mu je potrebno je 39.600 eura.

‘Operacija malenog Adnana Ališana je završena i oba kohlearna implantata su uspješno postavljena. Našem Adnanu želimo brz oporavak i čekamo naredne lijepe vijesti iz Istanbula’ – saopćili su iz humanitarne organizacije “Pomozi.ba”.

Adnana je otac napustio prije njegovog rođenja. Adnanova majka je također gluhonijema. On živi u zajednici sa majkom, nanom Zekijom i daidžom. Niko od ukućana nije zaposlen,.

Adnanova majka i nana povremeno rade na dnevnicu čisteći kuće, cijepajući drva te radeći ostale poslove po pozivu kako bi prehranili porodicu i priuštili Adnanu sve neophodno za život. Nana Zekija otplaćuje kredit od preminulog supruga i mjesečno mora da izdvoji 555 KM za otplatu navedenog kredita i tako narednih sedam godina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje