Ponedjeljak, 27. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Đajić protiv neradne nedjelje za tržne centre: Neradnik promoviše nerad

Preuzmite sliku

Predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić kritikovao je danas namjeru gradonačelnika Draška Stanivukovića da u ovom gradu nedjelja u tržnim centrima bude neradna, te istakao da će biti insistirano da radnicima tim danom, i praznicima, rad bude adekvatno plaćen.

Đajić je najavio i da će SNSD sa koalicionim partnerima održati nekoliko sastanaka sa privrednim subjektima, kako bi po tom pitanju bile urađene detaljnije analize i zauzet stav.

– Neradnik Stanivuković promoviše nerad. Mi kao ozbiljna koalicija smo tražili mišljenje Područne Privredne komore Banja Luka i ono što smo dobili kaže da bi, u tom slučaju, u tržnim centrima i drugim objektima došlo do otpuštanja 500 radnika, kao i da bi Banja Luka nedjeljom bila pust i mrtav grad – rekao je Đajić.

On je naveo da bi obim rada restorana bio prepolovljen, a da bi u samo jednom tržnom centru – “Delta” oko 150 radnika ostalo bez posla, saopćeno je iz banjalučkog SNSD-a.

Đajić je naveo i podatke Područne Privredne komore Bijeljina, grada u kojem je donesena odluka o neradnoj nedjelji, a koji pokazuju da je promet u svim objektima pao za više od 10 posto i da će privrednici tražiti da ta odluka bude promijenjena.

On je podsjetio da je Banja Luka “bila zarobljena koronom, a da sada gradonačelnik planira da je zarobi nekim svojim neozbiljnim odlukama”.

– Od korone se Banja Luka oporavila za godinu dana, a kako stvari stoje, od njega (Stanivukovića) i onih oko njega neće se oporaviti narednih 10 godina – poručio je Đajić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje