Petak, 18. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Delegacija Tuzlanskog kantona odala počast na mezaru rahmetli Sulejmana Tihića

Polaganjem cvijeća na mezar bivšeg člana predsjedništva BiH i predsjednika Strane demokratske akcije BiH (SDA) Sulejmana Tihića, danas je obilježena druga godišnjica od smrti ovog velikog bosanskohercegovačkog državnika.

U njegovom rodnom Bosanskom Šamcu, gdje je i sahranjen, cvijeće su položile, Fatihu proučile i počast odale brojne delegacije među kojima i delegacija Tuzlanskog kantona predvođena predsjednikom Skupštine TK Senadom Alićem i premijerom Kantona Begom Gutićem.

U ime delegacije Tuzlanskog kantona medijima se obratio ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Husein Topčagić.

Poznato je da je predsjednik Tihić vodio jednu istrajnu politiku, poznatu politiku „korak po korak” i uvijek naprijed u cilju jačanja cijele države BiH. Poznato je da je u njegovo vrijeme kada je bio predsjednik Stranke i član Predsjedništva BiH, država Bosna i Hercegovina išla snažnim koracima naprijed“, istakao je Topčagić.

Ujedinjavanje Oružanih snaga BiH i obavještajnih službi, granične službe, indirektno oporezivanje, 60-ak institucija na državnom nivou i slično, samo su neki od uspjeha iz tog vremena. Ovog velikog bosanskohercegovačkog patriote sjećamo se kao velikog političara, državnika i prije svega velikog čovjeka.

Meni je posebna čast doći ovdje u Bosanski Šamac i odati počast našem predsjedniku rahmetli Sulejmanu Tihiću, čovjeku kojeg sam dugo vremena poznavao i zajedno s njim radio. Nadam se da ćemo i dalje istrajno slijediti njegovu politiku „korak po korak”. Politiku koja se pokazala dobrom i kvalitetnom kada je u pitanju državna politika u BiH“, rekao je predsjednik Skupštine TK Senad Alić.

Tokom političke karijere gospodin Tihić je obavljao više funkcija u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, a 2002. godine bio je izabran za člana Predsjedništva BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje