Nedjelja, 14. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Čedomir Jovanović: Vječno prokletstvo dželatima iz mog naroda, koji su Bošnjake ubijali i nas Srbe za vječnost time žigosali!

Preuzmite sliku

“Umjesto svaku majku, ćerku, sestru i suprugu Srebreničkih mučenika od zla da čuvamo, Srbima obraz da vratimo tako što ćemo o genocidu i grijehu počinjenim u naše ime reći istinu,…”

Lider Liberalno demokratske partije iz Srbije, Čedomir Jovanović oglasio se povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici.

Jovanović je ove godine, kako je naveo, samo mislima u Potočarima zbog koronavirusa i njegovih posljedica koje su ostavile trag na njega.

– Uprkos svemu, svim koronoma i svim njihovim posljedicama koje su me spriječile da samo mislima, a ne i prisustvom budem u Potočarima više nego ikad želim svima da poručim da i danas, uprkos svih 27 godina, dugih kao vječnost i dalje postoje samo nema većina, lajave zveri i mi… – navodi Jovanović na Facebooku.

Umjesto većine da govorimo, dodaje dalje, svijet zvjeri u pakao da oteramo, svaku majku, ćerku, sestru i suprugu Srebreničkih mučenika od zla da čuvamo, Srbima obraz da vratimo tako što ćemo o genocidu i grehu počinjenim u naše ime reći istinu, o pojedincima koji su odgovorni, ali i o nama koji smo im dozvolili da postanu naša slika i prilika.

– Mir i spokoj svakoj kosti pod nišanom u Potočarima, porodici, narodu i prijateljima koji se danas pred njima klanjaju, vječno prokletstvo dželatima iz mog naroda, koji su Bošnjake ubijali i nas Srbe za vječnost time žigosali, snaga mome narodu da se sa istinom suoči, od sopstvenog zla oslobodi i tako našoj djeci čist obraz ostavi… Odustaćemo nikad! – zaključio je Čedomir Jovanović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje