Ponedjeljak, 20. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Čapljinci uštedjeli razmjenom i prodajom školskih udžbenika

Preuzmite sliku

U dvorištu Osnovne škole ”Vladimir Pavlović” u Čapljini održana je razmjena, prodaja i kupovina udžbenika. Akcija se održala na inicijativu Vijeća roditelja uz podršku uposlenika i učenika škole. Roditelji ističu da je akcija hvale vrijedna, te da razmjenom i kupovinom uštede čak do 60 posto kućnog budžeta.

“Akcija razmjene, prodaje i kupovine udžbenika je zaista odlična i drago mi je da se nešto ovakvo pojavilo u Čapljini. Imam dvoje djece, jedini zaposleni u porodici je muž, tako da ovo odlično dođe. Prošle školske godine djetetu sam kupila novu knjigu koja se nakon pet otvaranja već počela kidati, a da ne govorim o tome da pojedine kupljenje knjige nikad nisu koristili”, izjavila je Lena Grgić.

Za komplet novih knjiga potrebno je izdvojiti 300 KM, a knjige su nekvalitetne i loše su uvezane. Zar je potrebno svake godine kupovati nove udžbenike istog sadržaja s izmjenom naslovnice? Samo su neka od pitanja koja su roditelji htjeli postaviti Upravi ove škole, kao i Vijeću roditelja koji se nisu pojavili na događaju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje