Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bijeljina: Urinirali na džamiju uz psovke upućene muslimanima

Preuzmite sliku

Na društvenoj mreži Facebook, u petak 13. januara 2023. godine, pojavio se snimak skrnavljenja Dašnica džamije u Bijeljini, nakon čega su se oglasili iz Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bijeljina, najoštrije osuđujujući ovaj čin i pozivajući nadležne da ga istraže, odgovorne sankcionišu te poduzmu mjere da se ovakvi postupci ne ponove.

Naime, na snimku su nepoznate osobe oskrnavile Dašnica džamiju koja je u fazi obnove. Uz neprimjeren čin (namjerno vršenje nužde na zid džamije), izrečene su i psovke upućene muslimanima.

  • Medžlis Islamske zajednice Bijeljina snimak će predati Policijskoj upravi u Bijeljini, od kojih se očekuje da se što prije pronađu i sankcionišu odgovorne osobe.

    „Ovo što je učinjeno vrijeđa sve nas i ovo nije prvi slučaj kojim se vrijeđaju i ismijavaju vjerska osjećanja Bošnjaka muslimana u Bijeljini i Janji. Zbog toga ćemo tražiti od policije da ispita ovaj slučaj i utvrdi ko su počinitelji ovog nedjela“, kaže Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

    Osudi ovog čina pridružio se i Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

    „Mučno je gledati to što je učinjeno i objavljeno u javnom prostoru, pogotovo što se, izgleda, radi o mladim ljudima. Policija bi trebalo da utvrdi ko su počinitelji, to je ono što svi očekujemo“, kazao je Gradaščević, navedeno je u informaciji Muftijstva tuzlanskog.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje