Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

BIHAMK: Zadržavanja na pojedinim graničnim prelazima do 2 sata

Preuzmite sliku

Povoljni uvjeti za vožnju i povremeno pojačan promet vozila karakterišu trenutnu saobraćajnu situaciju u BiH.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, zatvorena petlja Mahovljani.

Povremene polusatne obustave zbog deminiranja terena aktuelne su tokom dana na magistralnom putu Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine.

Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralne puteve na području Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Prema informacijama Granične policije BiH, na GP Ivanica na izlazu iz naše zemlje čeka se do 2 sata, a na graničnim prelazima Doljani i Bosanski Brod na prelazak granice čeka se oko 1 sat. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su u intervalima od 20 do 40 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje