Četvrtak, 23. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

BIHAMK: Tokom dana povećan promet vozila prema jugu i graničnim prelazima

Preuzmite sliku

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se uz povoljne uvjete za vožnju i slab do umjeren promet vozila. Tokom dana očekujemo povećan promet vozila na putevima prema jugu, kao i na graničnim prelazima.

Zbog veoma visokih dnevnih temperatura , savjetujemo da se na duže relacije kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana, preporučujemo češće pauze. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Danas od 07:30 do 17 sati zbog radova na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Tarčin kod mjesta Gladno Polje vozila će saobraćati sporije, uz postavljenu privemenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 08 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave saobraćaja.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Konjic, M-17 Maglaj-Žepče, M-18 Vogošća-Sarajevo, M-4 Simin Han-Kalesija i M-16 Poriče-Kupres.

Pojačan je promet vozila na graničnim prelazima Izačić i Doljani na izlazu iz naše zemlje, a zadržavanja su od 30 do 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Podsjećamo vozače da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje