Utorak, 4. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Zbog snijega saobraća se sporije, kolovozi zaleđeni i klizavi

Preuzmite sliku

Zbog snijega koji je protekle noći padao u pojedinim predjelima Bosne i Hercegovine, saobraća se nešto sporije.

Kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra, ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, saopćeno je jutros iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Posebno izdvajaju dionice Prozor- Jablanica-Posušje, Izačić-Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Posušje-Tomislavgrad-Livno-Glamoč-Bosansko Grahovo, Tomislavgrad-Kupres- Bugojno, Vlasenica- Han Pjesak, Foča-Gacko, Sarajevo- Rogatica, Sarajevo- Olovo- Kladanj gdje snijega na kolovozu ima od dva do pet centimetara. Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna i Glamoča pričinjava jak vjetar.

“Vozače napominjemo da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno”, naveli su iz BIHAMK-a.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog loših uslova za vožnju u Hrvatskoj na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,