Nedjelja, 5. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bećirović i ambasador Kine u BiH: Iskazan obostrani interes za poboljšanje saradnje

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je danas u posjetu ambasadora Narodne Republike Kine Ji Ping-a.

Bećirović je naglasio da između Bosne i Hercegovine i Narodne Republike Kine nema otvorenih pitanja, te da dvije države imaju dobru bilateralnu saradnju na temeljima punog međusobnog poštivanja suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti obje države.

Posebno je istakao potrebu unapređenja privredne saradnje i povećanja izvoza bosanskohercegovačkih proizvoda na kinesko tržište za šta postoje izuzetno veliki potencijali, posebno u oblastima kao što su poljoprivredna i prehrambena industrija. Također je iskazan obostrani interes za još veću saradnju u oblasti turizma.

Sagovornici su saglasni da treba ubrzati procedure zaključivanja međudržavnih sporazuma koji predstavljaju pravni okvir za jačanje, prije svega, ekonomske saradnje. Istakli su da treba nastaviti sa realizacijom posjeta na visokom i najvišem nivou, te produbiti saradnju i na poljima kulture, umjetnosti i obrazovanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,