Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Banja Luka: Policija uhapsila Branislava Borenovića i Draška Stanivukovića (VIDEO/FOTO)

Preuzmite sliku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) na Trgu Krajine u Banjoj Luci uhapsili su predsjednika PDP-a Branislava Borenovića i zastupnika u Narodnoj skupštini RS Draška Stanivukovića. 

Policajci su ih lišili slobode nakon što je Stanivuković pozvao građane da u 18 sati u što većem broju dođu na Trg Krajine i pruže podršku Davoru Dragičeviću, Suzani Radanović i ostalim osobama koje su danas uhapšene u Banjoj Luci.

Nakon javnog poziva, Stanivuković je presjekao žutu traku kojom je policija ogradila mjesto na kojem građani odaju počast stradalom Davidu Dragičeviću.

Portal Srpska.info piše da su građani pokušali spriječiti hapšenje, a Stanivuković je pružao otpor. Međutim, umiješala se Jedinica za podršku MUP-a RS i odvela najmlađeg poslanika Banje Luke.

Ogorčeni građani su blokirali saobraćaj, a policija i dalje hapsi, ali su ubrzo nakon toga dozvolili da se saobraćaj odvija normalno.

Podsjećamo, na Trgu Krajine u Banjoj Luci je situacija sve vrijeme na granici incidenta, a nakon što su jutros uhapšeni roditelji ubijenog Davida Dragičevića, Davor Dragičević i Suzana Radanović. Osim njih, uhapšeno je i još nekoliko aktivista grupe “Pravda za Davida”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje