Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bajramska radost: BHLegion vratio osmijeh na lice jednog dječaka

Preuzmite sliku

Jučer su u Tuzli članovi BHLegion Bosnian Ultras u sklopu nove humanitarne akcije, a povodom predstojećeg blagdana, poklonili biciklo jednom našem mladom sugrađaninu.

 • Rezultat ove akcije je još jedan vraćeni osmijeh na dječije lice, te kako kažu ovim postupcima ne žele da kupe bilo kakve privatne poene, nego da prenesu sliku zajedništva, druženja i međusobnog pomaganja.

  ,,Mi nismo huligani, razbijaci kako nas percipiraju, mi smo ljudi koji najviše volimo našu domovinu i uvijek smo bili i uvijek cemo biti spremni dati sve od sebe za našu braću i sestre, prave Bosance bilo kad”, rekao je za Tuzlanski.ba, Adil Golubović jedan od učesnika humanitarne akcije.

  ,,Član sam navijačke skupine BHLegion, te je nekolicina naših članova odlučili se pokrenuti malu humanitarnu akciju, s kojom bi na naš dragi blagdan Bajram nekog obradovali i izmamili osmjeh. Ma koliko mi to negirali mi smo međusobno podijeljeni, te ovakvim gestom želimo poslati poruku i sliku kako je lijepo kad se udružimo i međusobno pomažemo”, dodao je Golubović.

  U ovoj organizaciji nastavljaju sa humanitarnim radom. Kako su za Tuzlanski.ba rekli, već su sakupili više od 2000 eura pomoći za jednu porodicu u Maglaju.

  BHLegion – Bosnian Ultras osnovan je 2005 godine. To je navijačka grupa mladih, dinamičnih i fleksibilnih navijača s ultras navijačkom orijentacijom. Njihov cilj je da okupe bh. omladinu širom svijeta, probude svijest dijaspore prema domovini i oforme grupu ultrasa koji su spremni, širom Evrope i svijeta da bodre reprezentativce i brane boje BIH. (A.P. | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,