Srijeda, 1. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Apel za dječaka Rijada kojem je najveća želja da prohoda i postane fizioterapeut

Preuzmite sliku

Dijagnoza cerebralne paralize, gubitak majke Lejle i požrtvovanost oca Sadžida obilježili su prvu godinu života Rijada Dubravca iz Zavidovića.

Za njega Udruženje Pomozi.ba pokreće apel sa humanitarnim brojem 17046, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Danas, najveća Rijadova želja je da prohoda i postane fizioterapeut. On je sedmi razred osnovne škole i odličan đak, te je demantovao ljekare koji su govorili da možda neće ni pričati ni hodati. Živi sa ocem i sestrom Lamijom.

Nakon besplatnog boravka na klinici za robotsku neurorehabilitaciju u Hrvatskoj Rijadovo stanje se uveliko poboljšalo. On je ustao iz invalidskih kolica. Prvo je hodao sa hodalicom, pa sa štapovima, a sada pomalo hoda bez pomagala uz očevu pomoć.

Ljekari kažu da kod njegove vrste cerebralne paralize može doći do većeg napretka. Zato je Rijadu potrebno 21.501,09 eura kako bi nastavio vježbe koje su ga spasile invalidskih kolica.

Ovom dragom dječaku koji je zaslužio mnogo ljepši život osim poziva na broj 17046 možete pomoći donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje