Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ambasadorica Francuske: Tuzlanski kanton je laboratorij promjena

Preuzmite sliku

Podršku radu i aktivnostima Ministarstva pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona iskazala je ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Christine Toudic sastavši se sa resornom ministricom Unom Harčin.

Na sastanku je razgovarano o Nacrtu zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Tuzlanskom kantonu.

Ministrica Harčin je kazala da su posjete prijatelja iz međunarodnih organizacija i međunarodne zajednice vrlo bitne, kako za Ministarstvo, tako i za Tuzlanski kanton.

Ambasadorica Toudic iskazala je podršku radu Ministarstva u izradi tog zakonskog propisa te izrazila nadu da će brzo početi njegova primjena.

– Želim pohvaliti i aktivnosti koje je Ministarstvo poduzelo za osnivanje Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom TK – kazala je ambasadorica Toudic naglasivši želju „da ovaj Ured pobjedi sve izazove koji su pred njega postavljeni“.

Izrazivši svoje zadovoljstvo i pohvalu za Tuzlanski kanton, nazivajući ga „labaratorijom promjena koje su ključne ne samo za kanton, nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu“, ambasadorica Toudic je navela da će iz Tuzlanskog kantona ponijeti pozitivnu priču o ljepšoj Bosni i Hercegovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje