Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Alisa Ramić-Mutap: Ja ne znam ništa, pustite me zbog moje bebe

Preuzmite sliku

U Sudu BiH danas je održano ročište u predmetu Zijad Mutap i drugi, po prijedlogu Tužilaštva BiH za produženje pritvora osumnjičenim za organizovani kriminal, odnosno sprečavanje otkrivanja i dokazivanja stradanja Dženana Memića. 

Sudu BiH se obratila i optužena Alisa Ramić-Mutap.

“Ja pet godina trpim medijski linč. Govorili su da me treba silovati da sve kažem. Pisali su da sam ubica. Pratili su me. Moj život je stao a tada sam imala 19 godina. Osudili su me samo što sam ostala živa. Pristajem na sva vještačenja i međunarodna i poligraf samo da saznam šta se desilo. Imam ožiljak na donjoj strani leđa i rupu na glavi gdje nikada nije izrasla kosa. Jedino lijepo je što sam ostala trudna i ne znam ni kako iznosim trudnoću. Svima sam bila na raspolaganju da se sazna sve”, rekla je Alisa u svom obraćanju, te dodala:

Ja ne znam ništa pustite me zbog moje bebe.

Tužilaštvo BiH je 9. jula podiglo optužnicu protiv pet osoba te je proslijedilo Sudu BiH na potvrđivanje. Optužnica je podignuta protiv Zijada Mutapa, njegove kćerke Alise Ramić (ranije Mutap), bivše djevojke stradalog Memića, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića. 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje