Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Alen Albinović dao ostavku SBB-u i na poziciju člana u Komisiji za obrazovanje

Preuzmite sliku

U posljednjim danima ime Alena Albinovića je mnogo puta spomenuto. Albinović je postao tema mnogih rasprava, što u medijama, što na društvenim mrežama.

Naime, Alen Albinović bio je imenovan za člana Komisije za obrazovanje, kulturu i kulturno-historijsko naslijeđe Općinskog vijeća Općine Stari Grad iz Savez za bolju budućnost. Zbog njegove burne prošlosti, što potvrđuje njegov nadimak Mali od skandala, uslijedile su reakcije javnosti na ovakav potez iz SBB-a.

No, kako je za Radiosarajevo.ba potvrdio  Adis Džabija, predsjednik Općinskog odbora SBB-a Općine Stari Grad Sarajevo, Albinović je podnio ostavku na funkcije u SBB-u.

Prije mjesec dana pronašao je posao u Njemačkoj. Kada je krenuo, podnio je ostavke na sve pozicije na kojim je bio. Nakon odlaska, bili smo u obavezi da održimo drugi sastanak te izglasamo novog predsjednika Foruma mladih Općine Stari Grad, koji će biti novi član Komisije za obrazovanje, kulturu i kulturno-historijsko nasljeđe“, ističe Džabija za naš portal.

 • alenalbinovic__youtube
 • Zašto je ova informacija tek došla u javnost, Džabija kaže:

  Onaj ko je to otkrio tek sada, znao je za naše planove da trebamo izabrati novog predsjednika Foruma mladih SBB-a za Općinu Stari Grad, ali ne znam zašto tako burne reakcije. Pogledajte imena ostalih članova komisije. Imate članove koji su u zatvoru, samo je potrebno da se ispita. To što je Alen bio nekada, on plaća ceh!

  Smatra Džabija da je bitno postaviti pitanje – šta raditi s ljudima koji imaju burnu prošlost, kao Albinović.

  “Šta je s onim koji su bili u komunama? Je li im ne treba dati priliku? Alen se danas posvetio vjeri, završio je fakultete, promijenio se. Ipak, razumijem javnost, ni sam nisam znao sve detalje njegove prošlosti, niti šta je sve objavljivao. Da sam znao, do ovih stvari ne bi došlo”, ističe Adis Džabija, predsjednik Općinskog odbora SBB-a Općine Stari Grad Sarajevo za Radiosarajevo.ba.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,