Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Aleksandar Vučić: Moja ruka prema Bošnjačkom narodu ostaje ispružena, nastaviću s tom politikom

Preuzmite sliku

Nakon incidenta u kojem je napadnut i evakuiran iz Potočara, premijer Srbije Aleksandar Vučić održao je vanrednu Press konferenciju. U njoj je nekoliko puta naglasio da je svjestan da je ovo učinila jedna grupica ljudi koja je željela provocirati, te kako je svjestan da većina bošnjapkog naroda ne misli tako. 

Tri puta je u toku obraćanja rekao kako najiskrenije pruža ruku bošnjapkom narodu:

“Kao predsjednik vlade RS vodio sam delegaciju naše zemlje na pomen nevino stradalih. Zamoljen sam od domaćina da ne govorim na tom skupu, poštovao sam to. 

Bio sam veoma pristojno čak i srdačno dočekan od porodice žrtava, odmajki ubijenih, čak i Durakovića, ponašali smo se dostojanstveno, odogvorno. Predstavljao sam svoju zemlju onako kako bih voleo da uvijek predstavljam svoju Srvbiju, Kada sam dolazio sem nekoliko pogrda nije bilo problema. kada sam izlazio iz Fabrike akumulatora grupa navijača jednog fudbalskog kluba iz Srbije počela da uzvikuje pogrde, a onda sa svih strana krenule su pretnje ubi Vučića, ubi četnika. 

Ja nisam hteo da se sklanjam, zamolio sam svoje momke iz obezbeđenja koji su se hrabro držali. Verovatno sam ja bio kriv jer sam počeo da pitam ljude zaštzo me napadate, zašto me gađate. Ja sam taj koji pruža ruku, ja nudim pomirenje. 

Bakiru Izetbegoviću nikada ništa u Srbiji neće da se dogodi loše”, na kraju konferencije izjavio je Vučić. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje