Četvrtak, 23. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Pošteno podiglo državu na noge: Jurišić i Latif dobile ogroman broj pisama zahvalnosti i podrške

Preuzmite sliku

Odavno neka televizijska emisija, kao što je to bila na FTV Pošteno Duške Jurišić o temi „Ko je prijetnja za nacionalnu sigurnosti BiH- vehabije ili četnici?“ nije podigla tako veliku medijsku prašinu i izazvala ogromnu pažnju javnosti, piše novinska agencija Patria.

Na mail Patrie stigao je veliki broj pisama podrške, čestitki i pisama zahvalnosti građana Bosne i Hercegovine što je napokon obrađen jedan od gorućih problema u ovoj zemlji i što se progovorilo istinito, bez guranja činjenica pod tepih, o ovoj temi.

Također, na stotine poruka stiglo je i privatno glavnoj urednici Patrie Edini Latif i urednici emisije Pošteno Duški Jurišić.

Obzirom da nismo u mogućnosti prenijeti sva imena niti sadržinu svih poruka i pisama, izdvojit ćemo samo dva.

Nađa Dizdarević, žena koja se godinama borila protiv nepravde učinjene njenom suprugu koji je kao član „alžirske grupe“ uhapšen i prebačen na Guantanamo, nakon čega se pokazalo da je bio nevin zahvalila se pismom Edini Latif na svemu rečenom u emisiji.

Na mail Duške Jurišić stiglo je i pismo Nedima Šakića, čije je pismo u emisiji pušteno i koji je tražio da se napokon riješi pitanje Abu Hamze, koji već sedam godina boravi u Imigracionom centru u Lukavici.

Poštovana Duška,

Zahvaljujem se u ime svoje stranke, pa i dosta kolega na poslu, od kojih su mnogi komentarisali da ste „gigant“.

Meni lično je također jako drago da ste poslije svih ovih godina i dalje onakva osoba kakvu sam davno upoznao – lijepa, pravedna, hrabra i poštena. Ove tri zadnje osobine je tako teško pronaći kod jedne osobe da moram reći da Vas ne samo poštujem, nego ste mi i dragi.

Želim Vam od sveg srca sve najbolje!

Nedim Šakić

Na društvenoj mreži Facebook također su brojne poruke podrške pisali građani Bosne i Hercegovine, vodeći i diskusije o temi obrađenoj u emisiji.

[jwplayer mediaid=”126268”]

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,