Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Sazvana hitna konferencija: Je li ispravan kvalitet vode za piće u Tuzli?

Preuzmite sliku

Na redakcijski mail Tuzlanski.ba stiglo je više poruka zabrinutosti o ispravnosti gradske vode. U nekima od njih građani navode da su primijetili stomačne tegobe, dok drugi ističu saznanja koja su ih uznemirila, a tiču se kvaliteta gradske vode, dok su svi tražili informaciju više.  

Kako su naveli, određeni broj građana tražio je pomoć i u Službi hitne medicinske pomoći, a u Službi su, u telefonskom pozivu naše redakcije, negirali ove navode kazavši da nije bilo pacijenata sa sličnom simptomatologijom. Isto je i sa Univerzitetsko – kliničkim centrom, a u Zavodu za javno zdravstvo također kažu da nisu dobili nikakve informacije iz zdravstvenih ustanova po kojim bi pomogli dalje postupati.

Istovremeno, JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla saziva hitnu konferenciju za medije za danas u 14 sati, a tema je kvalitet i ispravnost vode. Nakon konferencije će biti poznato više detalja, a do tada svakako apel građanima da izbjegnu konzumaciju gradske vode dok se ne potvrdi njena ispravnost.

Kako Tuzlanski.ba saznaje u JKP Vodovod i Kanalizacija Tuzla smatraju da je izazvana bespotrebna panika, da se radi lažnoj informaciji i da je voda ispravna za piće, što bi trebalo biti potvrđeno na press konferenciji. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,