Srijeda, 1. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U toku Javni oglas za dodjelu pomoći osobama čija su poljoprivredna dobra uništena

Preuzmite sliku

Služba civilne zaštite Grada Tuzla obavještava građane i sva pravne osobe  na području Grada da je u toku implementacija Projekta hitnog oporavka od poplava u BiH u dijelu koji se odnosi na štete od prirodne nesreće nastale na njihovim poljoprivrednim dobrima.

Implementaciju projekta provodi Federalano ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica koje je 25.12.2014. godine objavilo Javni oglas za dodjelu pomoći osobama čija su poljoprivredna dobra uništena usljed elementarnih nepogoda tokom 2014. godine ( oglas je dostupan na web stranici Ministarstva), a ostaje otvoren 20 dana od dana objavljivanja.

Projekat će se implementirati kroz dodjelu određenih roba. Prijeve mogu podnositi samo na one robe koje su aplikanti već posjedovali i koje su uništene.

Kako su neki od dokaza koje treba priložiti uz potrebnu dokumentaciju za aplikaciju  i zapisnik Gradske komisije o procjeni šteta i Obrazac Š-03 na kojem je procjenjena šteta na materijalnim dobrima, aplikanti  iste  mogu preuzeti u Službi civilne zaštite -Gradska komisija za procjenu šteta, ul. Aleja Alije Izetbegovića br.4 ( zgrada Jupiter).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,