Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

U planu projekat navodnjavanja više od 200 hektara Nevesinjskog polja

Preuzmite sliku

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Pašalić izjavio je u petak u Nevesinju da će poljoprivrednici ove godine imati još snažniju podršku kroz podsticaje i druge programe.

Razgovarao je sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem i saradnicima, a potom su zajedno obišli Poljoprivrednu zadrugu Nevesinje. Nakon sastanka je naglašeno da u Nevesinju ima napretka kada je u pitanju poljoprivreda, što je vidljivo i kroz podsticaje koji rastu iz godine u godinu jer je sve veći broj poljoprivrednih proizvođača.

Pašalić je dodao da će se ubuduće zajedno raditi na proširenju proizvodnje i boljem marketingu.

“Pomoći ćemo oko izgradnje jednog lokalnog puta, a imamo planirana i sredstva za navodnjavanje oko 200 hektara zemlje u Nevesinju, što ćemo raditi od 2023. godine”, najavio je Pašalić, prenio je RTRS.

On je napomenuo da u BiH svega nekoliko proizvoda ima zaštićeno geografsko porijeklo, a jedan od njih je nevesinjski krompir.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović rekao je da je dogovoren nastavak snažnije podrške i podsticaja i iz budžeta opštine i iz republičkog budžeta, te kroz nastavak IfAD projekta koji se radi sa Ministarstvom poljoprivrede.

“Dogovorili smo izgradnju seoskog puta, za šta je potrebno 150.000 KM, a razgovarali smo i o projektu navodnjavanja Nevesinjskog polja. Imamo ideju izgradnje manjeg jezera kod Kifinog sela, pri čemu bi se navodnjavalo između 200 i 250 hektara najplodnijeg zemljišta između Odžaka, Bratača i Trtina gdje su skoncentrisani najveći proizvođači krompira i povrtlarskih kultura”, naveo je Avdalovi. (Akta.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,