Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Šarović: U BiH će biti uloženo 400 miliona eura

Preuzmite sliku

Godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD-a održava se u Sarajevu.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović je rekao da je zadovoljan dosadašnjim tokom Godišnjeg sastanka EBRD-a.

Na sjednici će biti donesene najvažnije odluke koje se tiču investicija u 2019. godini, a odnose se na investiranje EBRD u svijetu, zapadnom Balkanu i BiH.

– Već neke projekcije su nam poznate. Suma Chakrabarti je sinoć na sastanku s predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH iznio vrlo ambiciozne planove, najavljujući za BiH 400 miliona eura svake godine investiranja, počevši od 2019. godine, pod uslovom da budemo ažurni i da se ne čeka na naše odluke. Ovo je duplo veći iznos od dosadašnjeg ulaganja EBRD-a u BiH i dobra vijest jer će EBRD najviše investirati u BiH – kazao je Šarović, te naglasio da je sve na nama i na našoj spremnosti da pametno biramo projekte.

Najavio je da se za sutra očekuje predstavljanje Bosne i Hercegovine na kojem ćemo vidjet kako smo se pripremili. Šarović smatra, kako bi sutra trebali pokazati zbog čega vrijedi ulagati u BiH, koji su to sektori koji su konkurentni u odnosu na druge. (Akta.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,