Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prvi nepalski milijarder na Forbesovoj listi stiže u BiH

Preuzmite sliku

Binod Chaudhary posjetit će Univerzitet u Sarajevu 10. maja 2019. godine i održati predavanje studentima Sarajevskog univerziteta, koji će imati priliku čuti inspirativnu priču prvog nepalskog milijardera o snovima, borbi i uspjehu.

Binod Chaudhary je prvi nepalski milijarder na Forbesovoj listi, na kojoj se nalazi od 2013. godine. Vlasnik je i predsjednik kompanije CG Corp Global, multinacionalnog konglomerata od 122 kompanije na pet kontinenata i sa 76 uglednih brandova na globalnom tržištu.

Međunarodni ugled u industriji robe široke potrošnje ostvario je kao čovjek koji stoji iza Wai Wai nudli, najčuvenijeg branda Chaudhary grupe. Njegovi poslovni interesi usmjereni su i na oblast elektronike, hotelijerstva, infrastrukture, obrazovanja, telekomunikacija i nekretnina.

Chaudharyja smatraju jednim od najvećih filantropa današnjice. Zapažena su njegova ulaganja u obrazovanje i osnaživanje žena, a 2015. godine našao se na naslovnoj strani Forbes Asia kao jedan od “40 outstanding givers in the world”, jer je milione uložio u obnovu zemlje i gradnju kuća, poslije razornog zemljotresa koji je pogodio Nepal. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje