Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Živinicama pokrenuta proizvodna linija duga 250 metara, najduža u jugoistočnoj Evropi

Preuzmite sliku

Kompanija Disk d.o.o. osnovana je 1996. godine sa sjedištem u Živinicama. Početna djelatnost kompanije bila je trgovina građevinskim materijalima. Postepenim razvojem, odlučili su da pokrenu vlastitu proizvodnju i danas su lideri specijalizirani za proizvodnju limenih krovova i fasada.

Iz ovog industrijskog giganta navode da imaju proizvode koji su među najkvalitetnijim na svijetu, i koji se na tržistu Evropske Unije mogu naći, ali po dosta većim cijenama:

“Veliki broj ljudi se odlučuje kupiti te iste proizvode kod nas i onda ih izvesti. Najčešći proizvod koji izvozimo je lim u obliku crijepa HPS 200 Ultra, koji u Bosni i Hercegovini ima fabričku garanciju 30 godina, dok u zemljama Zapadne Evrope ima garanciju 40 godina.” navode.

Uspješno poslovanje nastavljeno je kroz kapitalna ulganja u proces proizvodnje, shodno tome Disk d.o.o. Živnice – izgradila je novu fabriku u kojoj je ovih dana zvanično pokrenuta najduža linija za proizvodnju te vrste u ovom dijelu Evrope. Projekt izgradnje nove fabrike vrijedan je preko 20 miliona konvertibilnih maraka, piše Tuzlanski.ba.

“Zvanično smo pokrenuli najsavremeniju liniju proizvodnje termoizolacionih panela. Duga je 250 metara i nosi epitet najduže linije za proizvodnju termoizolacionih panela u Jugoistočnoj Evropi” – naveli su iz kompanije.

Otvaranjem nove fabrike otvorila su se nova radna mjesta za upošljavanje radnika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Disk doo (@disk.doo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje