Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Nove cijene “osvanule” i u frizerskim salonima: Muško šišanje platit ćete čak 15 KM

Preuzmite sliku

Poseban šok za građane jeste muško šišanje, koje na nekim mjestima sada košta i 15 KM.

“Šišanje sam ranije plaćao 10 maraka, ali nedavno me iznenadila cijena od 15 maraka. Jasno mi je da sve poskupljuje, ali to je stvarno previše, jer salon nije čak ni u centru grada. Zato sam promijenio frizera”, priča jedan Banjalučanin.

Muško šišanje u Banjaluci inače u prosjeku košta osam maraka, a žensko 10.

“Prošle godine sam trima kćerkama plaćala šišanje ukupno 21 marku, a sada toliko košta šišanje za njih dvije. Uslugu šišanja, farbanja i feniranja plaćam desetak maraka više nego ranije”, govori majka Jelena.

U Udruženju frizera i kozmetičara grada podsjećaju da su frizeri mahom podigli cijene usluga nakon korone, ali, kažu, ne drastično.

“Cijene su možda više za 2,5 do 5 posto, ali struja nam je i dalje po staroj cijeni tako da nema opravdanja za veće poskupljenje. Može se desiti da neki salon radi sa skupljim repromaterijalom, a na cijenu usluge mogu uticati i kirije, koje su u centru grada skuplje nego u drugoj i trećoj zoni”, pojašnjava predsjednica Dragica Arsić.

Ona ističe da su u proteklom periodu rasle i plate radnicima.

“Plate prate rast minimalca, a zaposleni rade i na procenat, tako da oni koji ostvare više od norme dobijaju na platu još 25 do 30 posto”, navodi ona. (Srpska info)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,