Subota, 27. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Neum očekuje rekordnu zaradu od turizma, gradit će nove plaže

Preuzmite sliku

Suprotno od strepnje da bi ga prošle godine otvoreni Pelješki most mogao posve izolirati, jedini bosanskohercegovački gradić na moru Neum proživljava pravi turistički procvat ovoga ljeta, dok ga je istodobno izgrađeni most spasio prometnih gužvi.

“Prema rezervacijama će od ovoga vikenda biti popunjeni svi kapaciteti do kraja sezone”, rekao je načelnik Neuma Dragan Jurković, prenosi agencija Hina.

Pojasnio je kako se očekuje rekordna godina po zaradi od turizma, više i od ranije najbolje 2019. godine, prije epidemije koronavirusa.

Načelnik Neuma dodao je kako Pelješki most, koji je otvoren prije nepunih godinu dana, 26. jula 2022., nije izolirao ovaj gradić u kojemu u vrijeme ljetne sezone boravi između 15.000 i 18.000 turista, najviše iz Poljske, Češke, Francuske, Njemačke, Belgije, Austrije, ali i Hrvatske.

Jurković objašnjava kako su njihova najveća prednost niže cijene, što ovaj jedini gradić na obali iz kojega je pruža pogled na Pelješki most čini atraktivnijim od drugih susjednih općina.

S obzirom na trenutne gužve u Neumu planiraju proširiti plaže i izgraditi nove budući su sadašnje prenatrpane gostima. Za takvo što su im potrebna odobrenja županijskih i federalnih institucija.

Načelnik Neuma posebno važnim drži to što je rasterećena prometna žila kucavica, magistrala, koja je do prošle godine i izgradnje Pelješkog mosta bila jedina poveznica juga Hrvatska s unutrašnjošću. Na toj cesti više nema gužvi što olakšava život lokalnim stanovnicima, ali i turistima.

Nedavno je i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, zajedno s ministrom financija Markom Primorcem, u Neumu najavio da će Zagreb nastojati ubrzati prijelaz granice kako bi se osigurala uspješna turistička sezona na području toga jedinog pomorskog gradića u BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,