Srijeda, 8. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Lidl povećao kapital preduzeća u BiH, kada će prodavnice?

Preuzmite sliku

Lidl u Bosni i Hercegovini već više od dvije godine ima firmu registrovanu u našoj zemlji koja je sa početnih 997.915 KM kapitala narasla na najnovijih 98,769,415 KM kapitala.

Ovo je dokaz da firma punim kapacitetima ulazi u ekspanziju gradnje objekata širom BiH, ali prije svega toga prvenstveno centralnog skladišta i uprave koji se, prema saznanjima N1 nalaze u blizini Sarajeva.

 • N1 je tražio informacije od uprave kompanije u BiH ali su uvijek nailazili na potvrdu ranije datih informacija da ova kompanija ostaje u BiH i vrši poslovne aktivnosti na našem tržištu.

  Prema javno dostupnim informacijama u samoj kompaniji se vrše zapošljavanja u administraciji odnosno aktivan je oglas za prijem u rad konsultanta u odjelu kontrolinga. Ono što sve građane interesuje je kada mogu očekivati prve prodavnice Lidla u BiH.

  N1 na ovo pitanje u samoj kompaniji nikada nije dobio zvanični odgovor, jer se ova informacija tretira kao poslovna tajna. Ono što se saznalo jeste da sam proces izgradnje od svih prodavnica koje će biti otvorene u prvom krugu a prije toga i skladišta zahtjeva višegodišnje pripreme po standardima u Njemačkoj tako da će na prodavnice građani sačekati još nekako godina jer je zvanično samo u gradnji objekat u Bijeljini i centralno skladište kod Sarajeva oko kojeg konačnu riječ daje nova uprava koja je nedavno imenovana o čemu se ranije izvještavalo.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,