Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kompanija dm stiže u Lukavac: Iznenađenja i pogodnosti za prve kupce

Preuzmite sliku

Kompanija dm stiže u još jedan bh. grad. Njemački maloprodajni lanac, lider na drogerijskom tržištu BiH, u četvrtak otvara prodavnicu u Lukavcu.

Kompanija je u 2018/19. poslovnoj godini (oktobar 2018 – septembar 2019) ostvarila ukupni promet od 188,2 miliona KM, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja rast od 16,6 posto.

Prema podacima iz oktobra prošle godine, dm je imao 74 prodavnice u 42 bh. grada i 719 zaposlenih.

Ukupne investicije u spomenutoj poslovnoj godini iznosile su 8 miliona KM. Osim u proširenje i modernizaciju prodajne mreže investirano je i u proširenje distribucijskog centra.

U odnosu na druge trgovačke lance, dm je poznat po tome što ima stručne zaposlenike koji mogu dati korisne savjete kupcima.

Naime, svečanost otvorenja prve dm prodavnice u Lukavcu biće upriličena sutra U TC Belamionix, na adresi Lukavačkih brigada bb. Tim povodom za svoje prve kupce u ovome gradu, dm je pripremio niz iznenađenja i pogodnosti kao te specijalnu ponudu 1+1 gratis proizvoda.

Početak rada nove prodavnice dm će obilježiti i društveno odgovornim angažmanom te će u okviru inicijative ‘Zajedno‘ za bolje sutra, pokrenute s ciljem očuvanja, uređenja i zaštite okoliša, načelniku općine Lukavac, Edinu Deliću, biti uručena donacija za realizaciju projekta ‘Uređenje školskog parka u Lukavcu’.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,