Utorak, 7. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Indonežanska firma Wings šansa za Ditu i Likval

Preuzmite sliku

Predstavnici firme „Sayap Mas Utama – Wings“ iz Indonezije prošle sedmice održali su sastanak sa predstavnicima dvije firme Dita iz Tuzle i Likval Sarajevo kako bi vidjeli stvarne mogućnosti tih kompanija, kazao je Fuad Šabeta, ambasador BiH u Indoneziji za bh. novinsku agenciju Patria (NAP).

Predstavnici WINGS'a nakon izvršenih analiza odabrali su dvije kompanije koje su željeli posjetiti, nakon što su dobili podatke za ukupno šest firmi iz BiH koje su bile zainteresirane za saradnju. U kontaktima koje su imali predstavnici ambasade Bosne i Hercegovine u Džakarti sa predstavnicima WINGS'a, pokazan je interes za tržište Evrope, kroz investiranje i kupovinu nekih fabrika u Bosni i Hercegovini – kazao je Šabeta.

Podsjećamo, indonežanska firma WINGS najveći je proizvođač higijenskih proizvoda na aktivnom tržištu  jugoistočne Azije. Upošljava nekoliko hiljada radnika i djeluje već 60 godina. Započeli su prvo sa proizvodnjom sapuna i drugih proizvoda za higijenu, a svoj rad proširili su i na prehrambenu industriju.

– Iz dosadašnjih kontakata sa predstavnicima WINGS-a  potpuno je jasno da postoji veliki interes za investiranje, odnosno kupovinu jedne od fabrika, koja bi bila samo početak za dalja ulaganja u razvoju proizvodnje deterdženata, sredstava za čisćenje i njegu, a u nekoj narednoj fazi i razvoja prehrambene industrije. Mislim da se radi o želji da se u BiH  instalira centar za Evropu ove firme – kazao je Šabeta za Patriu.

On je dodao i da je tokom ovih kontakata bio prisutan i ambasador Indonezije u BiH, a ovi biznismeni posjetili su i Petu međunarodnu investicijsku konferenciju (SBF 2014).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: