Ponedjeljak, 6. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ekskluzivno: Pogledajte zašto kod ovog uređaja više nema čišćenja

Preuzmite sliku

Pogledajte kako radi novi uređaj koji može da zamijeni cigarete.

Poslije svjetske premijere, novi IQOS ILUMA konačno je stigao i u Bosnu i Hercegovinu. U pitanju je najinovativniji uređaj koji ne sagorijeva, već zagrijava duhan, a upotreba istog namijenjena je isključivo punoljetnim pušačima.

Ovaj elektronski uređaj predstavlja najbolji proizvod kompanije Philip Morris do sada, jer koristi najnoviju tehnologiju zagrijavanja duhana. U pitanju je SMARTCORE INDUCTION SYSTEMTM – tehnologija zagrijavanja duhana, bez oštrice i potrebe za čišćenjem. Inovativna tehnologija zagrijavanja u ovim uređajima, zagrijava duhan unutar novih tipova patrona, posebno dizajniranih samo za ovaj uređaj.

Nova Autostart funkcija automatski počinje da zagrijava patronu kada se stavi u držač uređaja. Novi uređaj nema oštricu i omogućava čistiji način zagrijavanja duhana. Osim toga, nema sagorijevanja, nema pepela, nema duhanskog dima ili neprijatnog mirisa duhanskog dima koji bi mogao da smeta ne samo korisnicima nego i okolini.

  • Postoje tri modela ovog uređaja, baziranih na istoj naprednoj tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana. Iako oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost i nosi određene rizike, predstavlja bolju opciju od cigareta za punoljetne koji bi inače nastavili da puše.

    „Stalnim unapređivanjem portfelja proizvoda koji zagrijavaju, a ne sagorijevaju duhan, kompanija potvrđuje svoju posvećenost misiji – Budućnost bez duhanskog dima i nastavlja da predvodi transformaciju duhanske industrije ka smanjenju štetnosti. Broj pušača, u mnogim zemljama koje intenzivno sprovode ovu strategiju smanjenja štetnosti, znatno se smanjio, uz upotrebu alternativnih bezdimnih proizvoda. Kompanija Philip Morris, kao svjetski lider u proizvodima ove vrste, nastavlja da doprinosi ovim pozitivnim promjenama, kako u svijetu, tako i na tržištu Bosne i Hercegovine“, istakao je prvi čovjek ove kompanije u BiH, Ivan Trizno.

    Prema posljednjim podacima, 36,2% ukupnih neto prihoda Philip Morris International-a dolazi od bezdimnih proizvoda koji su dostupni u prodaji na 82 tržišta širom svijeta. Kompanija procijenjuje da je, od lansiranja 2014. godine do danas, oko 27,4 miliona pušača počelo da koristi IQOS, od kojih je oko 19,7 miliona zauvijek ostavilo cigarete. Cilj kompanije je da bezdimne alternative budu dostupne na 100 tržišta do 2025. godine.

    (Promotivno oglašavanje)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,