Petak, 26. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čudo neviđeno: Sejo Brajlović otkrio brojne zanimljive detalje iz svog života

Preuzmite sliku

Brajlović je bio gost N1 podcasta Jedan sat, gdje je otkrio da mu je pravo ime zapravo Husein.

Ovih dana dospio je u žižu interesovanja odlukom da kupi automobilske gume turistima iz Srbije, koje je neko probušio u novogodišnjoj noći u Sarajevu. Pojedini su taj čin shvatili kao samopromociju, no to nije prvi put da uspješni ugostitelj i mesar pomaže ljudima u nevolji.

Pred njegovim restoranom na Ilidži dugačak je red, a veliki broj posjetitelja želi fotografiju sa, kako mu se obraćaju, “Kraljem”. Njemu nikad nije teško ustati, porazgovarati, ali i raditi uopće. Zaboli ga sve, naročito noge, ali je presretan, kaže, kad navečer prebroji lovu. No, nije uvijek bio bogat, pamti i drugačije dane, ali je i rođenjem i nasljeđem jednostavno bilo predodređeno da radi sa mesom.

Kako je došao do love, ko mu od poznatih nikad nije došao u restoran, kako je biti kokuz, a kako bogataš, pritišću li ga politike i političari samo su neke od tema sa jednim od simbola Sarajeva, rođenim u Ustikolini – Sejom Brajlovićem.

Brajlović je ispričao i kako je otvorio svoj čuveni restoran na Ilidži. Kako je rekao, u to vrijeme je držao mesnicu na Marindvoru u kojoj je imao promet “kao 26 radnji”, te da su bili ogromni redovi.

Kako je ispričao, kada se zaratilo, jedan čovjek mu je davao pod kiriju garažu gdje je sad resrotran na Ilidži za 1.000 maraka mjesečno.

Brajlović je vidio da je dobra lokacija i tu je, kako kaže, odmah napravio veliki posao, tako da mu je vlasnik odmah digao kiriju na pet hiljada.

Brajlović je tada odlučio da kupi lokaciju, a potom je restoran vremenom širio, da bi danas on bio već kultno mjesto.

Govorio je i o brojnim drugim zanimljivim temama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,