Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Britanski milijarder preuzeo tuzlansku firmu u kojoj je zaposleno 100 mladih

Preuzmite sliku

U Tuzli je počela djelovati firma Virgin Pulse d.o.o. koja je dio velike grupacije Virgin, u vlasništvu britanskog milijardera Ričarda Brensona (Richard Branson), a ova je vijest zainteresovala bh. javnost.

Brenson je preuzeo tuzlansku firmu “Piksel Interactive” koja zapošljava oko 100 mladih i obrazovanih ljudi. Ovu je informaciju potvrdio Mirza Salkić, generalni menadžer firme Virgin Pulse d.o.o. Tuzla.

On je rekao i da sada planiraju nova ulaganja, te da priremaju novi prostor jer su ovaj prerasli.

Iza svega, dakle, stoje znanje i pamet mladih ljudi iz Tuzle. Firma “Piksel Interactive” osnovana 2013. godine.

Njihov glavni klijent sa kojim su gradili i saradnički odnos godinama je bila upravo kompanija Virgin Pulse. Nakon dugogodišnje saradnje, koja je bila veoma uspješna, Virgin Pulse je odlučio preuzeti tuzlansku firmu.

Virgin Pulse se bavi dizajniranjem tehnologija čiji je cilj unaprijeđenje zdravih navika radnika u raznim kompanijama.

Cilj ovih tehnologija je da radnici razviju zdrave navike i da se poboljša njihovo ukupno stanje, da bi se time povećala i njihova produktivnost na poslu i ukupan rezultat rada kompanije.

Virgin Pulse sarađuje sa svjetskim gigantima kao što su Coca-Cola, Siemens, HP, UBS Bank, Bank of America, Aetna, SAP, Cummins, UniCredit Group, Skandia, Nestle, Thomson Reuters i mnogi drugi.

Ovo je velika stvar za Tuzlu, a naročito je važno što se mladim stručnjacima otvara mogućnost da iz svoje zemlje rade za veliku svjetsku korporaciju.

Bogatstvo Ričarda Brensona procjenjuje se na oko 5,7 milijardi dolara. Njegova Virgin grupa upravlja sa čak 400 kompanija. (BiznisInfo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje