Nedjelja, 5. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

BH Telecom osniva novu firmu pod imenom Metropoly Media

Preuzmite sliku

Ova odluku je najavljena kao jedna od tačaka Dnevnog reda vanredne Skupštine dioničara.

BH Telecom želi osnovati novo društvo pod imenom Metropoly Media d.o.o. Sarajevo.

Ova odluku je najavljena kao jedna od tačaka Dnevnog reda vanredne Skupštine dioničara, koja je zakazana za sutra 18. 03. 2022. godine.

Pored ove tačke na dnevnom redu Skupštine je i usvajanje trogodišnjeg plana poslovanja za period 01.01.2022. do 31.12.2024. godine, kao i razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora i imenovanje novih članova Nadzornog odbora.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na 307. sjednici, održanoj 10.03.2022. godine, donijela Odluku o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, V. broj: 311/2022 od 10.03.2022. godine i dostavila Prijedlog kandidata za imenovanje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora kojim je za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo ispred državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do tri mjeseca, počev od dana stupanja na snagu Odluke Skupštine o imenovanju vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora, predloženi su Fuad Cuplov, Almina Pilav, Mirko Rogić, Mugdim Mandžuka, Haris Delizaimović i Nedin Dedić.

Podsjećamo da je BH Telecom nedavno svoje polje djelovanja proširio i na produkcije ali i emitovanja TV sadržaja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje