Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

BH Telecom: N1 je dobrodošao na platformu Moja TV pod istim uslovima kao i druge informativne TV kuće

Preuzmite sliku

Veliki broj gledatelja u Bosni i Hercegovini koji koriste BH Telecom od 1. septembra neće imati priliku da prate kanale Sport Kluba pošto tada ističe ugovor s medijskom kućom United Media Group,a ugovor neće biti produžen.

Prije nekoliko dana u javnosti su se pojavile informacije o mogućem isključenju kanala Sport klub za sve korisnike Moje TV i BH Telecoma. Dvije strane definitivno nisu postigle dogovor i Sport klub kanale nećemo gledati u narednom periodu putem platforme Moja TV. O cijelom slučaju oglasili su se iz Bh Telecoma, saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Zbog gubitka najvrijednijih medijskih prava na sportska takmičenja i nerealne cijene, Sport Klub za sobom povlači isključenje i N1

Kompanija BH Telecom kao javno preduzeće i društveno najodgovornija kompanija u Bosni i Hercegovini snažno podržava medijski pluralizam i pravo građana na pristup informacijama od javnog interesa te iznošenje različitih mišljenja.

Zbog navedenog, BH Telecom javno poziva televiziju N1 da, po uzoru na druge bosanskohercegovačke informativne TV stanice, omogući distribuciju svog TV kanala na nekomercijalnoj osnovi ili da Sport Klub prihvati posljednju ponudu BH Telecoma sa ciljem zadržavanja Sport Klub i N1 TV kanala u sistemu Moja TV.

Zbog potpune informacije za građane, ističemo da je u trogodišnjem ugovoru između BH Telecoma i Sport Kluba, N1 televizija bila zastupljena u paketu TV kanala zajedno sa Sport Klub TV kanalima, međutim navedeni TV kanal se mogao ugovoriti i samostalno po odvojenoj cijeni mimo paketa. U novoj dostavljenoj ponudi, Sport Klub je BH Telecomu ponudio samostalno ugovaranje N1 televizije, ali po više od dvostruko većoj cijeni.

Za BH Telecom je potpuno neprihvatljivo zaključivanje ugovora za samostalnu distribuciju N1 televizije po nerealno uvećanoj cijeni, naročito jer nije došlo ni do kakvog poboljšanja niti unapređenja kvaliteta na strani N1 televizije koje bi sa poslovnog aspekta opravdalo plaćanje tako uvećane cijene, odnosno, plaćanje višemilionskih iznosa koje bi ta cijena prouzrokovala.

Imajući u vidu dosadašnje navode i tendenciozno potenciranje neistinitih podataka od strane televizije N1, jasno je da iza istih stoji nerealan vlastiti poslovni interes, koji se nastoji ostvariti putem zloupotrebe medijskog prostora i dezinformisanja javnosti”, navodi se u saopćenju BH Telecom d.d. Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,