Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zaplijenjeno više od 22 kg marihuane vrijedne skoro 300.000 KM (FOTO)

Preuzmite sliku

Policija je na području Prijedora jučer i danas zaplijenila oko 22,7 kilograma marihuane tržišne vrijednosti između 250.000 i 300.000 KM.

Na danjašnjoj vanrednoj konferenciji za novinare načelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor Dalibor Ivanić i načelnik Sektora kriminalističke policije Radomir Dukić su precizirali da su uhapšene dvije osobe, M.R. (1980.) i D.D. (1983.) iz Prijedora.

Marihuana je pronađena tokom akcije kodnog naziva ”Sumrak”, čiji je cilj sprečavanje i otkrivanje preprodaje narkotičkih sredstava.

 • Izvršeni su i pretresi na trima lokacijama u Prijedoru, a osim zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu, bruto mase 22.643,05 grama, pronađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

  “Riječ je o visokokvalitetnoj marihuani, bez korijenja, bez stabljika i lišća. Na osnovu tog kvaliteta, ali i pripremljenosti i upakovanosti možemo pretpostaviti da je bila namijenjena inostranim tržištima, gdje se onda i tržišna vrijednost znatno, a nekad i višestruko uvećava”, kazao je Dukić.

  Pretresi su vršeni uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru.

 • Protiv M.R. i D.D. će, po završetku kriminalističke obrade, nadležnom tužilaštvu biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

  Načelnik Ivanić je dodao da policijski službenici Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor, u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet, i tokom današnjeg dana nastavljaju realizaciju akcije ”Sumrak”. (Fena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,