Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tuzla: U saobraćajnoj nesreći kod Livnice povrijeđen motociklist

Preuzmite sliku

Duži vremenski period na raskrsnici kod Livnice čelika događaju se saobraćajne nezgode upravo zbog nedostatka adekvatne signalizacije, nepoštivanja ograničenja brzine i saobraćajnih propisa.

Raskrsnica kod Livnice povezuje Rudarsku i Krečansku ulicu sa naseljima Mosnik, Mejdan, Brdo ali istovremeno omogućava vozačima da se uključe u saobraćaj na južnoj magistrali u oba pravca.

Na redovnoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u avgustu mjeseceu 2016. godine, usvojena je urgentna inicijativa za rješavanje saobraćajnog problema “raskrsnica kod Livnice” od strane vijećnika Gradskog vijeća Tuzla, tada je najavljeno da bi uskoro ovaj problem u našm gradu trebao biti prošlost, međutim do danas, ništa se nije promjenilo. 

  • Naime, danas, oko 18:00 sati na pomenutoj raskrsnici dogodila se još jedna u nizu na saobraćajnih nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo Passat i motocikl-trokolica.

    Dežurni operativac u MUP-u TK potvrdio je za Tuzlanski.ba da je u nesreći  povrijeđen motociklista, nakon čega je prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla, kako bi mu bila pružena ljekarska pomoć. Doktori se nisu izjasnili o stepenu zadobivenih povreda. Za vrijeme obavljanja uviđaja, saobraćaj na ovom dijelu odvijao se otežano.

    Nadati se da će nadležni uskoro poduzeti nešto kako bi raskrsnica kod Livnice čelika bila manje opasna po sve učesnike u saobraćaju. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,