Utorak, 28. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija na bh. cestama: U saobraćajnoj nesreći stradao poznati pčelar

Preuzmite sliku

Poznati trebinjski medar Nebojša Ljubibratić (55) poginuo je jutros oko 6.45 sati u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Trebinje – Bileća, u mjestu Orah, u blizini drevnog manastira Dobrićevo.

Riječ je o direktnom sudaru, u kojem je teško povrijeđeno i dvoje djece iz drugog automobila. Nakon zbrinjavanja u Bolnici Trebinje, jedno je helikopterom Helikopterskog servisa RS hitno prebačeno u Univerzitetski klinički centar (UKC) RS u Banjoj Luci.

“Jedno dijete je zadobilo povrede glave i zbog toga je helikopterom prebačno Banja Luku, dok je drugo zbog povreda unutrašnjih organa operisano u našoj ustanovi i smješteno na Odjeljenje intenzivne njege”, kazao je Nedeljko Lambeta, direktor bolnice Trebinje.

Kako je potvrđeno Nezavisnim iz UKC RS, sedmogodišnji dječak koji je povrijeđen u tom sudaru na aparatu je za mehaničku ventilaciju.

“Prema riječima dr Nenada Škorića, specijaliste anestezije sa reanimatologijom, pacijent je zadobio tešku povredu glave. Pacijent je zbrinut i priključen na aparat za mehaničku ventilaciju. Sve dalje prognoze su neizvjesne”, naveli su iz UKC RS.

Osim djece, u tom automobilu je bilo još troje putnika koji su zbrinuti u Bolnici Trebinje i oni su, prema Lambetinim riječima, van životne opasnosti.

U drugom automobilu se, u stvari, prema navodima Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, vozila porodica iz Novog Sada, otac, dvoje djece, djed i baka, dok je iz suprotnog smjera dolazio Fiat kojim je upravljao Ljubibratić.

“Iz zasad neutvrđenih razloga Fiat je prešao na drugu stranu kolovoza i došlo je do direktnog kontakta dva automobila”, saopćeno je u Tužilaštvu.

Dežurni tužilac, koji je po pozivu izašao na lice mjesta, naredio je obdukciju tijela nastradalog Ljubibratića, koja će biti izvršena sutra.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,