Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Teško povrijedio dječaka, pobjegao sa mjesta nesreće i automobil potopio u jezero “Vidara” (FOTO)

Preuzmite sliku

Policijski službenici Uprave policije MUP TK (PU | PS Gradačac) su izvršili rasvjetljavanje saobraćajne nezgode koja se dogodila 19.12.2015. godine u ulici Žrtava genocida u Srebrenici, općina Gradačac, kojom prilikom je NN vozač sa NN vozilom ostvario kontakt sa maloljetnim osmogodišnjakom, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu, kojom prilikom je pješak zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u DZ Gradačac i UKC-u Tuzla.

Operativnim radom na terenu policijski službenici PU | PS Gradačac su u saradnji sa građanima došli do saznanja o mogućem počiniocu, a radi se o I.G. rođen 1997. godine, nastanjen na području općine Gradačac. Takođe, policijski službenici su došli do saznanja na koji način je pomenuto lice prouzrokovalo navedenu saobraćajnu nezgodu, te da je putničko motorno vozilo potopio u jezero „Vidara“, općina Gradačac u namjeri da ga sakrije.

Dana 14.02.2019. godine, postupajući po naredbi Kantonalnog tužilaštva TK-a, ronioci RK “Vidara” Gradačac su u jezeru “Vidara” pronašli vozilo marke “Mitsubishi Carisma” koje su izvukli iz jezera, nakon čega je isto prevezeno u PS Gradačac gdje će biti izvršeno vještačenje.

U službenim prostorijama PU | PS Gradačac nad I.G. je izvršena kriminalistička obrada u svojstvu osumnjičene osobe za krivično djelo “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa” i “Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi“, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu TK-a biti dostavljen Izvještaj o ovim počinjenim krivičnim djelima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje