Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Teška nesreća u tunelu kod Maglaja: Jedna osoba poginula u sudaru četiri vozila

Preuzmite sliku

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se danas poslije 12 sati dogodila u tunelu ‘Sikola I’, na magistralnom putu M-17 kod Maglaja, smrtno je stradala osoba Š.Ž. iz Dervente, a dvije osobe Č.J., iz Kaknja, i I.M., iz Zenice, su povrijeđene i prebačene su na liječenje u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Povrijeđenim osobama ukazana je medicinska pomoć na Odjelu za urgentnu medicinu KBZ i prema prvim informacijama radi se o lakšim tjelesnim povredama, ali će obje osobe biti pod ljekarskom opservacijom i kraće vrijeme zadržane na ovom odjelu, saopšteno je Feni.

U ovom udesu s tragičnim posljedicama sudjelovalo je pet vozila, četiri putnička automobila i kamion, a sudar se desio na tunelskoj dionici magistralnog puta.

Na mjesto nesreće odmah su pristigle dežurne ekipe policije, hitne medicinske pomoći, koje su u otežanim uvjetima zbrinule povrijeđene.

Uvjeti pod kojima se dogodila ova nesreće još nisu poznati, a uviđajni tim kriminalističke policije MUPZDK-a u saradnji s dežurnim kantonalnim tužiocem Alenom Šabićem obavlja neophodne radnje na mjestu nesreće.

U skladu sa svojim ovlaštenjima tužilac će zatražiti proširenje istražnog postupka i izvještaje ljekara-mrtvozornika o osobi koja je smrtno nastradala u ovoj nesreći.

Saobraćaj na dijelu magistralnog puta M-17, na dionici koja prolazi kroz tunele kod Maglaja, je u prekidu i promet se do završetka policijskog uviđaja, uz asistencije patrole saobraćajne policije, obavlja alternativnim pravcem kroz grad Maglaj.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje